fbpx

110 embert érintő létszám csökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a Magyar Posta budapesti telephelyein.- Írja az MTI.

Az MTI-hez eljutott közlemény szerint, a vállalat vezetése a Magyar Posta működési hatékonyságának javítása érdekében, folytatja a bürokráciacsökkentő lépéseit.

A létszámcsökkentés főleg a fővárosi irányítási, szolgáltatói munkahelyeket érinti, és nem azokat a munkaköröket, ahol a Magyar Posta munkaerő hiánnyal küzd, mint a kézbesítők, postai ügyintézők és logisztikai munkatársak tábora.

A www.merce.hu felkereste a Postás Szakszervezetet, hogy megtudják milyen lépésekkel kívánnak fellépni a Magyar Posta üzemi tanácsánál a létszámcsökkentés terveivel szemben. Tóth Zsuzsanna, a szakszervezet elnöke a Mércének elmondta, ahhoz, hogy érdemben tudjanak fellépni a dolgozók érdekében, tudniuk kell, hogy pontosan kiket is érintene a létszámcsökkentés. A szakszervezetnek az a terve, hogy a megszűnő munkakörökben dolgozó munkavállalók új munkát kaphassanak a Magyar Postán belül.

Jelenleg a Magyar Posta jelentős létszámhiánnyal küzd, az októberi közlésük szerint azonnali felvétellel közel 300 embert tudnának felvenni kézbesítő, gépkocsivezető vagy postai ügyintéző munkakörökbe. Ezzel párhuzamosan az irányítási és adminisztratív munkakörökben viszont folyamatosan csökkenti a munkavállalók létszámát.

A Nemzeti Szakszervezet rosszallását fejezi ki a létszám csökkentéssel szemben.

Juhász Ferenc a Nemzeti Szakszervezet Posta tagozat vezetője, fel fogja keresni Bőhm György Magyar Posta Humánerőforrás főigazgató-helyettest és tárgyalási időpontot fognak egyeztetni annak érdekében, hogy a megszűnő munkakörökben dolgozó munkavállalóknak biztosan legyen munkahelyük a Magyar Postán belül.

/Források: index.hu, merce.hu/

Nsz sajtó