fbpx
  1. 12. 16.-án 14 órai kezdettel ismét asztalhoz ültünk (FESZSZ / NSZ / NSZ – Taxis Tagozat) a Kormány képviselőivel és Dr. Fónagy János miniszter helyettes úrral.

A taxisok által már többször kifejtett pontokban az érintett minisztériumok is visszajelzést adtak.

A taxisok adózási lehetőségei között az Alanyi Adómentes és a KATA közti választás az ide változások életbe lépése után nem is volt kérdés. Azonban a lehetőségek mégis beszűkültek oly módon, hogy a taxisoknak a vállalkozásaik bekerülési költsége és a megtermelt profitja közötti olló összezárult. A növekvő alkatrész, biztosítás, távközlési, üzemanyag, tagdíj, hatósági engedélyek sokasága, vizsgadíjak stb… költségek akkora mértékben emelkedtek meg, amelyek már a márciusban megnőtt bevételeket szinte semmissé tette. A szakértők és hatóságok között folytatott kommunikációból kiderült, hogy az Alanyi adómentes lehetőség és a KATA formák között inkonzisztencia áll fent, ami miatt az ügyet már Brüsszelbe küldték felülvizsgálatra. A válasz 2-3 hónap múlva érkezhet vissza. A válasz visszaérkezése után lehet rendeletet és törvényt módosítani. Addig türelmet kérünk a kedves tagtársainktól.

A taxisok vizsga helyzete is javulhat a jövőben. Az érintett minisztérium válasza alapján elképzelhető, hogy rövid időn belül megnyújthatjuk a vizsgák között eltelt időt, vagy úgy módosíthatják, hogy kreditpont alapú legyen. Ennek jövőbeni kialakulására a szakszervezet taxis szakmában dolgozó szakértői és az érintett szakminisztérium kollegái munkacsoportot fognak felállítani.

A taxis gépjárművek kora eddig 10 évre volt korlátozva, melyet nem régiben egy elhibázott jogszabály változás, némely taxis számára 13 évre emelt, azt is komoly megkötésekkel. Azonban a piacon sem új, sem használt járművek nem találhatók. Ami van, vagy nem alkalmas taxizásra, vagy méreg drága. Ennek a jelenlegi rossz állapotnak a megoldására a szakszervezet és az érintett minisztérium munkacsoportot állít fel szakértők bevonásával, hiszen javaslatunk – hogy a járművek életkorát emeljük meg 15 évre – nem került elutasításra.

Növekedhet a „hiénák” elleni harcban az ellenőrzések száma és összetettsége. Rengeteg panasz és felvetés érkezett hozzánk a fehérrendszámos taxisok, a „viberes” taxisok és a most már visszajelzések alapján egyre nagyobb számban megjelenő „RO” felségjelzésű külföldi állampolgárok által végzett illegális pénzügyi tranzakció ellenében végzett személyszállítás.

Szakértői javaslatunk alapján egy integrált ellenőrzési csoport állhat fel, ami több állami ellenőrző szervet foglalhat magában. Ennek szükségességét meglátásunk szerint nem lehet tovább halogatni, ha a szolgáltatás minőségét és törvényességét kívánjuk a továbbiakban is támogatni.

A vállalkozások tarifális emelésével kapcsolatban a Főváros, mint érintett, már pozitívan jelezte, hogy egyetért az emelési szándékkal, azonban szükséges a Közgyűlés jóváhagyása is. Sajnálattal az idei utolsó közgyűlésre már nem tudott bejutni a Tarifaemelés idő hiányában, így ezzel már csak a jövő évben tud a közgyűlés foglalkozni. A következő Közgyűlés 2023. februárban lesz és reméljük, hogy az addig érdemben letett javaslataink döntéshozásra kerülnek. További pontosabb tájékoztatást azonban, csak az érintett Taxis Tagozati tagságunk részére tudunk közölni.

A közvélemény és a sajtó részére jelezzük, hogy minden további fejleménnyel kapcsolatban hivatalos csatornáinkon, elektronikus felületeinken és közösségi médiánkon keresztül tájékoztatást fogunk adni.