fbpx

Szeretnénk köszönetet mondani egy magát sajtóorgánumnak képzelő lapnak, hogy az általuk írtakra tételesen kibonthatjuk az objektív igazságot.

Nemzeti Szakszervezet - Taxis Tagozat logója

Nemzeti Szakszervezet – Taxis Tagozat logója

A taxizás körüli vita egyik állomásaként az Index-en megjelent egy cikk, melyben a rovat szerkesztője, felvázolta a Bolt HTX Kft. felett tornyosuló viharokat. Metál Zoltán Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnökének BKK-hoz és fővároshoz intézett „feljelentését”, amelyben a Bolt HTX Kft. logo használati jogait firtatta. Az OTSZ elnöke vélhetően személyes indíttatása és ambíciói miatt, mellőzte az objektivitást, a mások, az érintett felek hivatalos álláspontjának bemutatását. Érdekképviseletünk, szakmai tagozatát bevonva, a valóság feltárása érdekében adott erre választ. Az index-szel öt pontból álló, pénzügyi ellentételezésért személyszállítást végző, (valamilyen módon) képesítést nyert járművezetőkkel (taxisokkal!) kapcsolatban ismertettük álláspontunkat és a tényeket.

A megjelent cikk (https://index.hu/gazdasag/2023/07/14/kozlekedes-budapest-taxi-bolt/) ismertette a Szövetség a FESZSZ és a Nemzeti Szakszervezet (NSZ) a szakmai Taxis Tagozat tagságával és annak, választott tisztségviselőivel folytatott konzultációk összefoglalóját

Az érintett megnevezni nem kívánt, magát sajtónak képzelő (blog?) ekkor árnyékra vetődve, pontatlan és érdektelenségből fakadó alulinformáltságát példásan bemutatva, böffentett, megtámadva a nyilatkozatot.

Nem szeretnénk, ha a saját magától is független, objektív, hiteles, tévhitektől mentes, tényfeltáró tájékoztatás műfajában még láthatóan eltévedő, kezdő szerző feladná pályáját. Mégis egy kicsit ízlelgetnénk a tényeket, apró cseppekben magunkba szívva, hogy átjárja lelkünk és tudásunk rejtett zugait, mivel érdekképviseletünk vezetője, elnöke, szakmai tagozatának tájékoztatásával bírt és egy objektív médiumot tájékoztatott. Ezt választott vezetői mivoltában tette, így a blog(?) rosszhiszemű beállításával szemben, semmi köze a magánéletében folytatott polgári foglalkozásához, az érdekképviseleti szervezetben betöltött funkciójához. A cikk szerzője nem vette a fáradtságot arra sem, hogy végiggondolja állításait a vezető tisztségviselő kapcsán.

Ténybeli tévedései sorában gyöngyszem, hogy állítólag két szakmai vezetője is otthagyta szervezetünket. Örömmel közöljük, ilyen nem történt. A Taxis Tagozat első választott tagozatvezetőjének egy megengedhetetlen magatartást bizonyító kijelentése miatt kellett távoznia tisztségéből. Hiszen, majd 700 taxis és BKK-sok előtt egy Viber csoportban jelentette ki, idézzük: „számára megvan, amit akart! Neki csak erre kellett az érdekképviselet!”. Ezek után, hogy méltóságát megőrizhesse, az elnökség felkérte mondjon le tisztségéről, tisztviselőhöz méltatlan tevékenysége és nyilatkozata miatt. Ennek eleget is tett, ezt követően az NSZ Küldöttgyűlése megszavazta az új tagozatvezetőt.

Mivel tagozatunk tagsága köszöni megvan, így az sem értelmezhető, hogy leírta volna magát a tagozat.

Másik, második választott tisztségviselőről, aki így kilépett volna a mai napig nincs tudomásunk, igy nehezen értelmezhető a szervezettől távozó két szakmai vezetőről szóló híresztelésről. Ez nem felel meg a valóságnak. Azaz fake news.

Az, hogy a szerző, hasonlít, majdnem egyenlőség jelet tesz törvényesen működő, bíróság, hatóság, hivatalosan bejegyzett, képviseletre feljogosított érdekképviseletünk és egy sima, képviseleti jog hiányában, és egy tagdíjat nem fizető inaktív tagságban szenvedő egylet között, igen csekély tudásról tesz tanúbizonyságot. Nem tudjuk, hogy ez a mikro egylet, hogyan működhet, azonban a mi szervezetünk eddig is és ezután is a törvények és a törvényszék által jóváhagyott alapszabálya szerint működik, ami kimondja, ha a tag tagdíj nem fizet 3 hónapig, fel kell szólítsuk a díj megfizetésére, az eredménytelenül eltel további 30 nap után azonban törölni kell a tagot a tagságból. A jelentős biztosítási és más költségek fényében ez pedig az NSZ-nél meg is történik minden esetben.

Az anonim szerző erkölcsi határokat feszegetésétől sem riad vissza, szervezetünket „Zombi” tagsággal vádolva meg. Ez nagy fokú illetlenség, a kegyeleti jog megsértése.

Szeretnénk leszögezni, hogy mi elhunyt tagtársainkat tiszteletben tartjuk, azok hozzátartozóiról is gondoskodunk, ha kell felkutatjuk őket, hogy a legnehezebb gyász időszakban, anyagilag is támaszt tudjunk nyújtani.

Minden esetre köszönhetnénk is ezt a figyelmet felkeltő „cikket”: a megjelenés óta növekszik a belépni kívánó taxisok létszáma!