fbpx

Karácsony Gergely Úr

főpolgármester

Budapest Főpolgármesteri Hivatal

Budapest

helyben

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és a FESZSZ – Független Egységes Szakszervezetek Szövetségének tagságának képviseletében eljárva szeretnénk kérni személyes hivatalos konzultáció megtartását Taxis Tagozatunk és Futár Tagozatunk kérésére.

Elsődlegesen a Taxis Tagozat és annak általunk képviselt tagságának érdekében szükséges tarifakorrekcióra van szükség, amely figyelembe veszi a fogyasztói árak, üzemanyagár és a nemzetgazdasági helyzet változását, különös tekintettel az üzemanyag árának tartós, 20%-os növekedését is. Mivel ebben egyeztünk meg a Fővárossal és a Közgyűlés is jóváhagyta ezt a megállapodást, ezért a megállapodás szellemében kezdeményezzük a személyes konzultációt.

Idő közben konzultációt folytattunk a BKK Zrt.-vel is, ahol a képviseleti jogot is tisztáztuk a Taxisokat illetően, továbbá azt is, miért nincs képviseleti joga és ezeken a tárgyalásokon a Fuvarszervező cégeknek részvételi joga. A Fuvarszervező cégek nem képviselnek taxisokat, hiszen ott jogi személy áll több másik szolgáltatást végző jogi személlyel kapcsolatban, melyet megvizsgálva látható, hogy a szolgáltatást végző jogi személy (vállalkozó), nem adott képviseleti jogosultságot a fuvarszervezőknek, főleg nem hatóság, bíróság, más szervek előtt, amire a szakszervezetnek, mint képviseleti jogi személynek azonban törvényi alapon van jogosultsága. Kérem a Tisztelt Főpolgármester urat, előzőek figyelembe vételére. Ennek tekintetében tájékoztattuk a BKK tisztviselőit is, hogy minden taxisokat érintő témában zajló tárgyalásra, minket kötelességük meghívni, ennek hiánya, vagy semmibevétele a szakszervezeti képviseleti jog durva megsértésének számít a továbbiakban, mely bírósági eljárást von maga után.

A hivatalos konzultáció második felében szeretnénk feltárni Tisztelt Főpolgármester Úr számára, hogy Futár Tagozatunk jelezte, a kerékpárokkal és a futár munkával kapcsolatos szervező cégek gyakorlatával kapcsolatban lennének felvetéseik, valamint a gépjárműves futárok munkájával kapcsolatban szeretnének Főpolgármester Úrtól és a Főpolgármesteri Hivataltól hathatós segítséget kérni parkolási, várakozási témában, valamint egyes bicikli sávokat érintő témákban.

Várjuk megtisztelő szíves viszontválaszát a Konzultáció helyét és idejét illetően.

Mai napon választ is kaptunk, frissítjük cikkünket: