fbpx

Kedves Tagjaink és Olvasóink!

Mai napon, a Metró forgalmi szolgálat tagja, délután 14óra tájban megmentette egy fiatal magyar állampolgár életét az Arany János utcai Metró megálló peronján. A fiatalember öngyilkossági szándékkal állt az állomás peronjára.

Ennek jegyeit a szakavatott, tapasztalt szakember szemei felismerték. Ezért szerencsére még időben sikerült az állomásfőnöknek felvennie a kapcsolatot az ugrás előkészületén ért fiatalemberrel. Pedig a vonat már majdnem az állomásba ért, és nem sokon múlt az ugrási kísérlet sem.

A vonatot megállították a szakemberek az állomás előtt és a fiatalembert is sikerült elrántani a peronról, így a legkisebb esélyt sem adták meg arra, hogy baj történhessen.

Ezen intézkedésekkel sikerült ugyanakkor azt is kivédeni, hogy a fiatalember ugrása, felesleges stressznek tegye ki a vonat vezetőjét, az állomás személyzetét és a rohanó lakosok és polgárok idegeit.

Az állomás személyzetének hála, más személy, vagy utas sem sérült meg. Ezért, nem kellett leállítani a vonatok menetrendszerű közlekedését sem a Metrónál, és nem kellett a felszíni járatoknál sem átszervezni a buszokat, villamosokat.

Nagyon sok ember idejét és idegeit kímélte meg ezzel a névtelen hős Metrós állomásfőnök!

Hálás köszönet tettéért a budapesti lakosok és polgárok, tagjaink nevében, valamint tolmácsoljuk az elnökségünk külön dicséretét és köszönetét is az önzetlen tettért!