fbpx

Az alábbi cikket egy hivatásos állományú Tagtársunk küldte el számunkra, amit most változatlan formában adunk közre. Elgondolkodtató a tartalma….

A levél tartalmát az alábbiakban közöljük a hiteles dokumentumokkal együtt, annak írójának kilétét az adatvédelmi törvény értelmében nem hozzuk nyílvánosságra, adatait zártan kezeljük.

 

 

Nagyon jó munkahelyem van, nemzeti!! Ki gondolná, hogy a fizetések soha nem fogják elérni a nemzeti  színvonalat. Csak a tisztánlátás végett! Volt ugye valamikor néhány éve két jól működő szervezet, ami akkor még nem volt nemzeti, evidens hogy jól működött. Az egyik a határőrség volt, ahol (vegyük az én személyes példámat), 2002-ben, vagyis 14 éve cirka 3 ezer forinttal többet kerestem, mint most és volt a Vám és Pénzügyőrség, ahol 20 ezer forinttal kerestem többet, mint jelenlegi nemzeti életemben. Lefordítom: Nemzeti Adó és Vámhivatal létrejötte után, hivatásos pénzügyőr létemre, 167.700 bruttó fizetésem, 104 ezer nettóra rúg havonta, immáron 6 éve. Most megkérdezem a NAV testvért, hogy szerintük egy ember (itt már nem tartom fontosnak leírni titulusát), hogyan tud megélni abból a pénzből, amit most részletesen tényszerűen itt fogok levezetni.

104 ezer nettó. Szép összeg. Ha semmi másra nem kellene, csak arra,  hogy mindezt félretéve elkezdhetném gyűjteni lakásra, autóra, nyaralásra. Na de nem így van, ebből a NA(GY)V összegből télen havonta 85 ezer ,nyáron havi 65 ezer forint a rezsi. Van egy egyetemista (teszem hozzá) állami ösztöndíjas rabszolga gyerekem,  aki évfolyam elsőként büszkesége a nemzetnek, amit meg is hálál a nemzet nagyja, nem  engedi el 3 évig Magyarországról, ha már egyszer kitanítatták. Persze az észt nem ők adták hozzá, a gyerek nem az ő tulajdonuk, de hát irányított demokráciában mindent szabad, amit megengednek. Itt megemlítem, hogy az egyetemen hozzájuthatna a fiam némi szociális segélyhez, de ahhoz kellene az én bérjegyzékem, amit 2015. november óta elérhetetlenné tettek, vagyis nem tudjuk, hogy ki-miért kapott annyit- amennyit, mit vontak és mit nem. Adnak ugyan kereseti kimutatást, csak abban nem szerepel a levonások összege, ezáltal úgy néz ki, hogy te kibaszott jól keresel, holott nem… mert a folyószámlára utalás teljesen más összeget mutat… vagyis itt is elestél a segélytől.

Szóval visszatérve az előző gondolathoz,  jó esetben marad  havi 20 ezer forint, amiből ketten kellene megélnünk és marad két hitel, amit még akkor vettem fel, amikor nem voltam nemzeti és nem jelentett gondot a törlesztése.

De mivel abból a 20 ezerből a hitelt már egyáltalán nem tudja az ember fia fizetni, jön a végrehajtó és letiltja a fizetés felét, hiszen két hitel 50%-ig vonható (ezt a nemzet nagyjai persze hagyják) és jön az első munkabér átutalás, ahol megjelenik a havi nettó fizetés levonásokkal együtt 39  ezer forint munkabér. Érdekességként itt megemlítem, hogy a jogszabály szerint az 50% csak munkabérből vonható, jutalomból és táppénzből maximum 33%, mégis a decemberi jutalmam (ami még a bruttó fizetésemet sem érte el) mínusz 50% volt, tehát szívfájdalom nélkül levonták abból is az 50%-ot. Ellenére annak, hogy erre valóban létezik egy jogszabály. Nem vágom ide a linket, bárki utána nézhet az interneten.

Fizetés:

Jutalom:

Persze örülhetek, mint majom a farkának, hiszen a letiltással együtt a lakbért is levonja belőle, ezért azzal már nem kell foglalkozni, csupán csak azzal, hogy 39 ezer forintból tudok-e annyi mérget venni, hogy a fiammal ketten kinyírjuk magunkat, mielőtt még éhen halunk. Rezsi fizetése természetesen elmarad, ebből adódóan napi fenyegetéseknek vagy kitéve, hogy kidobnak a lakásból. A lakás használatba vételekor 10.000 Ft/hó összegű lakáscélú elő-takarékosságra köteleztek, amit természetesen nem tudtam fizetni, ezért kértem a méltányosságból történő elengedését. Meg is kaptam, de a következő hónapban derült ki, hogy ezzel egyidejűleg az addig 15.800 Ft-os bérleti díj, közel 23 ezerre emelkedett.

Akkor jön a nagy ötlet, kérek munkáltatói segélyt! Hiszen amikor édesanyám meghalt, kaptam. Aztán gyorsan rákell jönnöm, hogy földi halandó (mint én is) csak haláleset miatt kap 100% biztonsággal segélyt, ahhoz pedig megkell ölnöm valakit a családban. Válasz: „Szociális segély iránti kérelmét elutasítom”. (Ebből kb. 3 db van, az elmúlt másfél évre visszamenőleg!!)

 

 Pedig csatoltam hozzá a 39 ezer forintos munkabér átutalást, másfél évre visszamenőleg és a kifizetetlen rezsi számlákat. Nagyon sokan kapnak szociális segélyt, pl. télen síelésre, nyáron nyaralásra, de azok nem mi vagyunk, akik valóban bajban vannak, hanem akik fizetési jegyzéke nem kerül becsatolásra a kérelemhez, mert eléri a havi 300 ezer forintot. Ő valószínűleg csak egy dokumentumot csatol a 20 millió forintos háza törlesztő részletének elmaradását. (nem hivatalos források szerint, mondhatnám folyosói pletyka, ami általában fedi a valóságot)

Segélytől elesve, belefáradtan az életbe, megpróbálsz mellékállásból némi kenyérhez jutni, na de az sem lesz egyszerű, hiszen ha már nemzeti munkahelyed van, azt meg kell becsülni. Nem mehetsz el bárhová dolgozni, mert méltatlan az egyenruhádhoz. Kérdezem én? Az egyenruhához ez a fizetés nem méltatlan? A nemzeti egyenruhás az államkasszába tömi a pénzt, cserébe annyit kap, hogy jó esetben ingyen eltemetik.

Én jelenleg táppénzen vagyok, ami annyit jelent, hogy egyrészt kurva szarul vagyok, másrészt nem valószínű, hogy a következő havi fizetésem eléri a legkisebb öregségi nyugdíj összegét, mert a lakbért a semmiből is levonják, ezért ebben a helyzetben arra kell számítanom, hogy nekem kell befizetnem némi összeget fizetés helyett. Akartam felvenni fizetési előleget, de nem adtak, mondván a fizetésemet nem terhelhetik meg 50% felett….érdekes a végrehajtónak nem mondták ugyanezt. Pl.: kedves uram ne haragudjon, de a behajtani kívánt személytől a lakbérrel együtt nem vonhatunk le 50%-tól többet, tehát ön álljon sorba és várjon amíg vonható lesz a követelése. Tehát, amit most tőlem vonnak, az 50% végrehajtás és 23 ezer forint lakbér.

Na de nem hagyom magam, gondoltam én és kb. 20 helyre elküldtem szépen megírt, terjedelmes, megbecsülést érdemlő önéletrajzomat. Kényelembe helyezve magam, hatalmas magabiztossággal, hiszen komoly  „referenciákkal” rendelkezem, vártam a 20 helyből legalább 5 visszajelzését. A visszajelzések meg is történtek: „Nemzeti és Adó és Vámhivatal dolgozót sajnos nem vehetjük fel”!

Akkor dőlt el ennek az írásnak a sorsa.

Nem marad más hátra, vállalkoznom kell! Ez így szépen is hangzik, a barátok segítenek.. ambícióm megvan hozzá, aztán jön az újabb nyakonvágás: „NAV  dolgozó nem lehet ügyvezető, nem lehet KFT-je” az összeférhetetlenség miatt. Persze, mint tudjuk a felső ezer fő elitnek lehet akár 36 cége, (természetesen a teljes vagyon a család nevén), de nekem nem lehet egy sem tisztességesen.

 Az összeférhetetlenségre ráerőszakolva, még a magánéletem is veszélyben forog, hiszen saját példámból kiindulva, a férjem aki kollégám volt, és akivel sem fölé sem alá rendeltség esete nem állt fenn, ennek ellenére egész egyszerűen eltávolítottak minket egymástól, helyileg is és többször ránk parancsolva, hogy a továbbiakban nem tarthatjuk a kapcsolatot. Pl. én nem mehetek a férjem szolgálati helyére, akár ebédet vinni ( étel futár mehet), én mint feleség nem!!! Ez nem diszkrimináció? Szerintük nem!!! A kedves olvasó, majd eldönti! Szerencsére okosabbak voltunk és ma már férj-feleségként élünk együtt, de a mai napig nem hagynak minket még csak egy osztályon dolgozni sem. Persze soha nem vallanák be, hogy ezt direkt csinálják, de miután a tények magukért beszélnek nem is vagyok kíváncsi az ő „bevallásukra”!

Mindent összevetve: Állami cég…állami összefogás, a „hogyan lehetetlenítsük el az ember életét”! Azoknak az embereknek az életét, akik 20 éveket ledolgoztak becsülettel fegyveres és egyéb testületeknél, megfelelve minden követelménynek, a hazát szolgálták, megbecsülést érdemelnének helyette éhen halnak és utcára kerülnek. Emellett a vezetők, felsőbb osztálybeliek a „nemzeti összefogás” eredményeként élnek, mint Marci hevesen.

Természeteses az én vérnyomásom ezek után az egekig szökik, orvoshoz megyek, ahol úgy bánnak velem, mint egy debil, pszichikailag alkalmatlan hülye picsával. Soron kívüli pszichológiai vizsgálatomat rendelik el….. Íme az eredmény:

Köszönjük minden hasonló helyzetben lévő nemzeti rabszolga nevében azt a megbecsülést, amit kapunk, amit kapnak azok a becsülettel helytálló emberek, akik életüket tették fel hivatásukra!

Köszönjük az életpálya modellt, a megkülönböztetést, a kirekesztést, a diszkriminatív viselkedést és a harmadszori átszervezéssel járó csoportos  leépítést!

Valószínűleg a cikkem megjelenésével egy időben a munkahelyem is megszűnik, (kirúgnak) hiszen nem szeretik ha a munkáltatót valaki méltatja… méltatni nekünk senkit nem lehet.

Pelikán elvtárs még jó járt, minden ilyen esetben érte jött a fekete Volga, engem valószínűleg hívatni fognak, mint Al Pacinót a Donnie Brasco-ban. J Még erre is nekem kell költenem, mínuszba leszek három BKK jegy árával (1.050 Ft) !