fbpx

 

Szám: 1/12/2015/NPRES                                                

 

Lieselore Cyrus

nagykövet

Német Szövetségi Köztársaság

Budapesti Nagykövetség

Budapest

Tisztelt Excellenciás Nagykövet Asszony!

Excellenciás Nagykövetasszony segítségét kérem annak érdekében, hogy a szakszervezeti jogokat végre helyre állítsák és a továbbiakban tiszteletben is tartsák azokat a Német Vasúttársaság tulajdonában álló  VT-Arriva vállalatnál. A menedzsment partneri viszony helyett képviselőink megfélemlítésén alapuló alávetettséget igyekszik kiépíteni szervezetünkkel és a cég dolgozóival szemben durva törvénysértési sorozatával.

A szakszervezeti jogok lábbal tiprásának mindennapos gyakorlata mellett a tisztségviselők fenyegetett helyzetben tartásától sem riadnak vissza a cég vezetői.

Tisztségviselőnket 2013. 03.08.-án azonnali hatállyal súlyos vétség elkövetésének vádjával azonnali hatállyal elbocsájtották, majd a gyors jogorvoslati eljárást azzal gátolták, hogy nem jelentek meg a vállalat képviselői a bíróság előtt. Viszont vesztes félként fellebbezni, másodfokú tárgyalást kérni már nem felejtettek el. A per azóta is folyik…

Megítélésünk szerint Németországhoz, a Deutche Bahn-hoz   mint a VT-Arriva tulajdonosához – méltatlan az itt követett gyakorlat.

 

Segítségét és mihamarabbi szíves válaszát várva:

 

Budapest, 2015.07.18.

 

Bajzik Tamás Péter

Elnök

NESZE – Nemzeti Szakszervezet a

Dolgozókért, Aktívakért és Pártfogoltakért

 

Készült 2. példányban:  1. példány: Német Nagykövetség telefax úton

                                      2. példány: Nemzeti Szakszervezet irattára