Jogsegélyszolgálat – az NSZ gerince

A bérből, fizetésből élő dolgozók sajnos nehezen, vagy egyáltalán nem engedhetik meg maguknak az ügyvédi szolgáltatásokat. Nem kell félni, csak jelezni kell, ha munkával kapcsolatos, elmaradt számlából keletkezett végrehajtás, autóhitellel kapcsolatos gondok, akár bedőlt lakás hitel az ügy.

Mi nem csak a munka területén, hanem az élet bármely területén keletkezett problémával kapcsolatban a tagságunk mellett állunk.

 Tagjaink jogos érdekeit a bíróságon is képviseljük, és jogi segítségnyújtással, felvilágosítással szolgálunk.

Tagjainknak nem csak munkajogi tanácsadást és szükség esetén Anonim jogi képviseletet is biztosítunk, hanem teljes körű jogi segítséget is biztosítunk

A szakszervezetek általában jogsegély címén viszont csak a munkajoggal, munkaviszonnyal összefüggő ügyekben nyújtanak ingyenes képviseletet, segítséget tagjaiknak.

Jogi képviselet az élet minden területén

Ingyenes tanácsadással és kedvezményes ügyvédi munkadíjjal  nyújtunk jogi segítséget, legyen szó ingatlanvásárlásról, munkaügyi perről, polgári perről, válóperről, büntetőeljárásról.

Tagjainknak így az egyes ügyvédi szolgáltatásokért nem kell fizetnie, (bár az eljárással kapcsolatos költségek, illetékek, értékbecslés díja őt terheli), természetesen részletes tájékoztatás mellett. Eljáró jogászainknak kötelessége a tag költségeinek minimalizálása. Ezért ahol csak lehet költségmentességért, költségkedvezményért, részletfizetésért folyamodunk.

Nehéz szociális helyzetben lévő tagjaink költségtérítésre is pályázhatnak.

Tagdíjad adóalap csökkentő tétel, mint érdekképviseleti tagdíj. Így kb. négy évnyi tagdíjad kerül annyiba, mint egy óra az ügyvédnél.

Jogsegély szolgálatunk a nap minden órájában tagjaink rendelkezésre áll.


Részletes tájékoztatás

Bármikor, bármivel fordulhatsz hozzánk, mi segítünk a megoldásban!

A NESZE igyekszik tagjai részére jogi segítséget adni lehetőség szerint minden jogi területen. Ez ingyenes jogi tanácsadásban, és kedvezményes díjú ügyvédi közreműködésben jelentkezik. Honlapunkon lehetőséget adunk arra, hogy jogi ügyeikben a NESZE-vel együttműködő ügyvédi irodától ingyenesen kérdezzenek. Az alábbi helyen a név és email cím megadásával, a kérdés leírásával a kérdésükre e-mailban választ kapnak. Az ügyvédi iroda a kérdésre a kérdező által megadott e-mail címre lehetőség szerint két munkanapon belül válaszol.

Amennyiben a kérdés jellege miatt a két munkanapon belüli válaszadásra nincs lehetőség, ezt e-mailben jelzi a kérdezőnek. Jogászaink a választ ez esetben is mielőbb megadja.

Több hasonló jellegű kérdés esetén –  név és bármiféle azonosításra alkalmas személyes adat nélkül – a honlapunkon is közzétesszük.

Amennyiben a kérdésben szereplő ügy konkrét jogi munkát /szerződés, bíróság, hatóság részére beadvány készítését, bírósági, hatósági képviseletet/ igényel, az ügyvédi iroda ezt kedvezőbb díjért vállalja, vagy profiljába nem tartozó ügyben más ügyvédi irodát ajánl. Ez esetben a tagunknak magának kell megbízást adnia az ügy ellátására.

 


Vezető jogi ügyvivő, elnökségi tag
06 (70)407-54-30

Itt is itt vagyunk!

A rádió, Ami neked szól!

Jogsegélyszolgálatunk hírei

A RENDEZVÉNY ELMARAD! AZ ÚJ IDŐPONTRÓL ÉS HELYSZÍNRŐL MINDENKIT ÉRTESÍTENI FOGUNK!   2018. OKTÓBER 09-ÉN, REGGEL 09 ÓRAKOR A BKV ZRT. TROLIBUSZ DIVÍZIÓJÁNAK FAHÁZÁBAN INGYENES KÖZÉRDEKŰ ELŐADÁST TART DR. JUR. RAVASZ LÁSZLÓ (VOLT BÍRÓ, JELENLEG PRAKTIZÁLÓ ÜGYVÉD), A HITELCSAPDÁRÓL, BEDŐLT DEVIZAHITELEKRŐL, FRANK ALAPÚ AUTÓHITELEK SAJÁTOSSÁGAIRÓL. A BEHAJTÓ CÉGEK ÉS BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓK JOGAIRÓL, HATÁSKÖREIKRŐL. AZ ELŐADÁSON […]

Tag kérdése: 1975. óta dolgozom, végig pedagógusként. 2016. június 25-én töltöm be a nők öregségi nyugdíjra jogosultságához szükséges 40 évet. Ezen a napon nyugdíjba szeretnék menni. Kérdésem, mi a teendőm.  Az ügyvéd válaszol: A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerint öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő, aki legalább negyven év szolgálati idővel rendelkezik. […]

Tagunk kérdése: Édesapám 2013. évben nekem ajándékozta azt a lakást, amelyben élt. – írja K.F. – A lakás forgalmi értékét akkor 14.500.000 Ft-ra becsülték, ez szerepelt az ajándékozási szerződésben. Édesapám ez évben elhunyt. Én a lakást a múlt hónapban eladtam 17.000.000 Ft-ért. A kérdésem az, mennyi személyi jövedelemadót kell fizetni az eladott lakás után. Az […]

Tisztelt Tagtársaink és Olvasóink!

A napokban reményt keltő levelet kaptunk. Elnökségünk egy tagtársunk ügyében emelt panaszt a Magyar Államkincstár elnökénél, Dr. Dancsó József elnök úrnál, aki azonnali kivizsgálást ígért az elnökünk, Bajzik Tamás elnök úr levele nyomán. Bízunk benne, hogy a Nyugdíjfolyósító igazgatósága az azonnali kivizsgálás eredményeként hozzá jut emelt járandóságához a tagunk.

Tisztelt Tagtársaink!

Erőt, időt, fáradtságot nem spórolva készítették el jogászaink a következő kalkulátort NEKTEK!

Ti Fontosak vagytok számunkra, így minél hamarabb összeállítottuk számotokra a kalkulációban segítő egyenleteinket, hogy tudjátok, mennyire is vagytok fontosak az államnak. Annak az államnak, melynek védelmére eskettetek, állampolgárai védelme érdekében akár életeteket és véreteket is adnátok.