fbpx

Itt vagyunk az idei év utolsó hónapjában. Alig két hét választ el minket az év egyik legnagyobb keresztény ünnepétől a karácsonytól. Már a főváros is kezdi felvenni ünnepi ruháját, fénybe borulnak a bevásárlóközpontok, a városházák mellett megjelennek a nagy karácsonyfák,ünnepi fénybe borulnak a főutak a városon belül. Ilyenkor mindenki lázas készülődésbe kezd, indul az otthoni töprengés mit is főzzünk az ünnepre, mivel lepjük meg szeretteinket valamint honnan vegyünk az idén karácsonyfát. Ebben a nagy forgatagban van benne mindenki decemberben. Viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy a készülődést is lehet stresszmentesen hétvégén kikapcsolódva folytatni, egy kicsit forralt borozni és átadni magunkat az ünnep hangulatának ezért gyűjtöttünk pár programot, ahová decemberben egy hétvégi estén akár az egész család jól tudja érezni magát!

Fényvillamos:

fotó: NSZ Sajtó D. Márk

Idén is, ahogy már az elmúlt években is közlekedik Budapest egyik mozgó adventi fénypontja a fényvillamos. A villamos vasárnap, hétfőn és kedden a 2-es, szerdán és csütörtökön a 19-es, pénteken a 47-es vagy a 49-es villamosjáratokon fog közlekedni várhatóan délután 4 óra után. Szombatokon pedig mindig másik vonalon fog fényt vinni az ünnepbe villamosunk. December 7.-én a 14-es villamoson, december 14.-én a 62A vonalon és december 21.-én ismét a 14-es villamoson fog csillogni. A villamos egészen 2020. január 6.-ig fog közlekedni.

Adventi vásárok:

Az utazáson túl, ha már megcsodáltuk a feldíszített Budapestet ezeken a helyeken megállva, forralt borral andalogva a fabódék között karácsonyi zenéket hallgatva biztosan jól fogjuk magunkat érezni.

forrás: oldalas.hu

Vörösmarty tér:

Ahogyan már megszokhattuk, idén is a város szívében megrendezésre kerül az adventi vásár immáron 20. éve. Idén is gazdag gasztronómiai kínálattal valamint ünnepi műsorokkal vár minket a vásár.

Szent István Bazilika:

Adventi †ünnep a Szent István‡n tŽéren a Baziliká‡n‡ál forrás: funzine.hu

A vásár alatt nem csak a Bazilika fog fénypompában díszelegni, hanem a korcsolyázás mellett olyan falatokkal is készült a vásár, ahol külön odafigyeltek az ételallergiásokra is, ezért a vásáron belül találunk majd vegán, gluténmentes, diabetikus ételeket is.

Csepel Szent Imre tér:

Csepelen a Szent Imre téren azon felül, hogy vásározhatunk egy különleges korcsolyapályát, egy jégfolyosót építettek. Feldíszített kivilágított fák között lehet suhanni a jég tetején kettesben vagy akár az egész családdal. A pálya minden nap nyitva tart 8 órától 21 óráig kivéve december 24.-én, akkor 14 órakor zár.

Minden tagunknak szeretnénk áldott adventet kívánni, és reméljük programajánlónkkal meghoztuk a kedvet, hogy a családdal együtt készüljünk az ünnepre meghittségben!

NSZ sajtó