fbpx

A BKK hivatalos közleményén keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha nem illedelmesen viselkedő sofőrrel találkoznak, akkor nyugodtan jelentsék fel a kollégát. Idézzük a BKK közleményéből:

Feszültségteremtő a BKK felhívása!

”Egyúttal a BKK kéri az utasok segítségét abban, hogy amennyiben nemkívánatos magatartást tapasztalnak a munkatársak részéről, arról tegyenek bejelentést a BKK ügyfélszolgálatán (a +36-1-325-5255 éjjel-nappal hívható telefonszámon vagy a bkk@bkk.hu e-mail címen) a konkrét pályaszám/rendszám, valamint időpont megjelölésével.”

A feljelentés a sofőröknek prémium megvonást, a szolgáltatónak kötbérezést jelent. Az utasok a külön felszólítás nélkül is – bármikor – tehetnek panaszt a nem illedelmesen viselkedő járművezető ellen. Különös, hogy az internetes felhívás december elején látott napvilágot, amikor hamarosan itt van a karácsony.

Szakszervezetünket felháborítja a BKK hozzáállása a szolgáltatókhoz, ezért szeretnénk felkérni a BKK-t, hogy álljon el a felhívástól és ne uszítsa az utazóközönséget a járművezetőkre, amikor a december köztudottan fokozottan stresszes az utasok számára is, a forgalmi szituációk sem nevezhetők ekkor szokványosnak. A járművezetők a fokozott terhelés alatt is próbálnak helytállni A felhívás a lehetséges konfliktushelyzetek kiélezését okozhatja az utasok és a járművezetők között, ami nem lehet a célja senkinek. Kérjük az utazókat, hogy legyenek türelemmel, különösen, hogy a csúcsforgalomért, a vásárlási rohanásért nem a járművezetők a felelősek. 

Nsz sajtó