fbpx

Az elmúlt évek átlagánál tavaly tízszer több rendőr szerelt le, de a hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja a felmondást. Pintér Sándor szerint viszont nincs baj.

Az elmúlt időszak hírei alapján egyre rosszabb helyzetbe kerültek a rendőrök: a testület tagjai az alacsony fizetések mellett egyre gyakrabban panaszkodnak a rossz ellátásra is. Legutóbb a Maccabi Játékokat biztosítói kritizálták az általuk undorítónak titulált élelmiszercsomagokat.

A Független Rendőr Szakszervezet júliusban számolt be arról, hogy adataik szerint míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le. Az érdekvédelmi képviselet szerint „soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben” emiatt – idézi a 444 a szakszervezetet.

A jobbikos képviselő, Jakab Péter az ügyben kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez, aki szerint ennek ellenére nincs gond.

„A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható” – írta válaszában a belügyér, akit arról is kérdezett az ellenzéki politikus, hogy mit lépne a helyzetben. Utóbbi kérdésre azt közölte Pintér Sándor, hogy tavaly megkezdték a szakmai előkészítőt munkákat „a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére.”

Forrás: Napi.hu