fbpx

A magyar államkincstár halogat

Maga az ügy, sokakat érintő közügy. Ausztriába munkát vállaló tagtársunk, magyar állampolgár és osztrák munkavállalóként igénybe kívánja venni munkaviszonya alapján az osztrák törvények szerint járó családi pótlékot. A törvényeket felülírva többszöri 30 napos határidők teljesítését túllépve, tájékoztatást sem adva a magyar hatóságok anyagi kárt okoznak: ráülnek a hivatalos igazolásokra egyszerűen nem adják ki a szükséges okmányokat több mint 1 éve. Az ügyintéző azzal intézte el – szóban – tagtársunkat: Ausztriában több mint 80.000 magyar dolgozik, és ez nagy megterhelést jelent nekik, nem tehet a csúszásról, majd megkapja az iratokat…

Megoldjuk az ügyet

A napokban reményt keltő levelet kaptunk. Elnökségünk egy tagtársunk ügyében emelt panaszt a Magyar Államkincstár elnökénél, Dr. Dancsó József elnök úrnál,  Bízunk benne, hogy a Nyugdíjfolyósító igazgatósága az azonnali kivizsgálás eredményeként hozzá jut emelt járandóságához a tagunk.

Tagtársunk a NESZE szakszervezethez fordult segítségért. Kérése nyomán levélben kérdeztük a MÁK elnökét, aki korrekten járt el hatáskörében, amit ezúton is köszönünk neki.

Reméljük hatásos lesz gyors intézkedése.