fbpx


Nemzeti Szakszervezet Elnöksége

2015/1. számú nyílt levele

a BKV Zrt. Szakszervezetei részére

 

Tisztelt Szakszervezeti Elnök Asszonyok és Urak!

 

A Nemzeti Szakszervezet Elnöksége kéri a BKV Zrt. szakszervezeteit hogy a bértárgyalások idejére tegyék félre indulataikat, esetleges érdekellentéteiket. Ne hangzatos, ám csak vádaskodó Nyílt levelekben igyekezzenek vélt pozícióelőnyre szert tenni a társak rovására. A lényegre koncentráljanak: mindannyiunk érdekeit képviseljék. Különösen kerüljék az oktalan személyeskedést, pláne a testületi véleménybe burkolt gyalázkodást. Az egyeztetéseket, a tartalmi cáfolatokat nem pótolhat személyeskedés, még akkor sem, ha az egyéni vélemények megfogalmazása bárkit is erre ösztökélne.

A félreértések megelőzését segítené a Nemzeti Szakszervezet kezdeményezése, ha az egyeztetésekre szólító felhívásunkat elfogadnák, és nem mondva csinált okokra hivatkozva elkerülnék a BKV szakszervezetei. Ha a javasolt találkozókon – a nyílt levelek sehová sem vezető publikálása helyett – az egyes vélemények megvitatása, közös álláspont képviselete kerülhetne napirendre. Mit kezdhetünk például a BTDSz (Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete) vezetősége által állítólag jegyzett és megjelentetett Nyílt levélként aposztrofált kevéssé értelmezhető indulat cunamival, bármi is váltotta ki azt? (ide kattintva megtekinthetik a szóban forgó levelet)Kérjük az érintetteket, tekintsék semmisnek a történteket.

A Nemzeti Szakszervezet arra számít, hogy a BKV Zrt. szakszervezeteinek higgadt, megfontolt és nem utolsó sorban összehangolt lépései és nyilatkozatai nem csak megnyugtatóan hatnak a jövő a BKV dolgozók körében kialakult hangulatra, hanem a bértárgyalásokban eredményre is vezet. Jó lenne, ha az Egységes Közlekedési Szakszervezet nevéből fakadó szellemiségű tárgyalásokra közösen megfogalmazott követelésekkel mehetnénk mi mindannyian BKV-s Szakszervezetek.

Mindezek reményében újra találkozóra, egyeztetésre szólítjuk fel az érdekelt szervezeteket. Találkozzunk, egyeztessünk, cselekedjünk – a BKV dolgozók érdekében!

 

Budapest, 2015. március 03.

 

 

 

Nemzeti Szakszervezet

Elnöksége