fbpx

Kedves Tagjaink!

Jogtalanul, megállíthatatlanul és lelkiismeret-furdalás nélkül keskenyítik meg a jogkövető állampolgárok pénztárcáit bizonyos parkoló cégek.

Mindezt úgy teszik, hogy az áldozatoknak úgy tűnjön, hogy ők valóban szabálysértést követtek el. Sajnos a legtöbben ennek be is dőlnek. Nem árt, ha az automatikus fizetés helyett felvesszük a kapcsolatot a NESZE Jogsegélyszolgálatával, mielőtt befizetnénk az általában jogtalanul kiküldött számlákat, nyári Mikulás-csomagokat.

Több tagunk is jelezte felénk azokat az alattomos módszereket, amelyekkel megpróbálják csőbe húzni a gyanútlanul parkoló embereket.

A legtöbb esetben már egy jól felállított (pénzbehajtó) csapat összehangolt munkájának köszönhetően, nem tudnak mit tenni az átlagemberek, úgy találják jónak, hogy inkább befizetik a díjat, mintsem viaskodjanak, és az igazat bizonygassák a céggel szemben.

Vannak olyan esetek, mikor a fizetési felszólítást határidőn kívül küldik meg, ekkor már nem is lennének jogosultak befizettetni a pótdíjat, így a címzettnek nem kellene fizetnie. Olyan esetek is előfordulnak mikor a bizonyítékként szolgáló fotókkal manipulálnak azért, hogy szabálysértésnek tűnjön egy-egy parkolás. Sokszor maga a parkolási övezet van szabálytalanul kijelölve, már ha kijelölik egyáltalán. Továbbá előfordulnak még az indokolatlanul kihelyezett jelzőtáblák, és jogtalanul „fizető övezetté” nyilvánított területek is, ahol előszeretettel kaszálják be az amúgy hamisan megszabott parkolási díjat. Előfordult olyan eset is mikor a parkolóőr átállította az időt a fényképezőgépén és a bírságot nyomtató számítógépen, hogy a gyanútlanul parkolót megtévessze. Erre az alattomos pénzbehajtásra már ágazatok szakosodtak. De van megoldás! A NESZE szembeszáll!

Mint azt már korábban is írtuk, szakszervezetünk nem csak munkaügyi perekben képviseli tagjait, hanem az élet bármely területén, így a jogtalan bírságolások ügyeiben is. Jogászaink felkészültek az élet minden területén, így továbbra is bátran kereshetnek minket tagjaink az ilyen és ehhez hasonló problémákkal is.

A NESZE eltökélt szándéka, hogy megvédje azokat a becsületesen dolgozó tagjait, akiket az élet valamilyen területén jogsérelem ért. Mi nem hagyjuk, hogy a kemény, nehéz munkával megszerzett jövedelem, jogtalanul, hamisan kicsalva, mások zsebébe vándoroljon!