fbpx

 

 

 

Szinte futótűzként terjed annak a híre, hogy – leegyszerűsítve – havi 1000 forintért biztosítunk jogi tanácsadást és ügyvédi képviseletet tagjaink számára, nemcsak munkaügyi perek, de más ügyek esetében is.

Számunkra ez nem meglepő, hiszen azzal a céllal hoztuk létre a szakszervezetünket, hogy az átlag fizetésű dolgozó emberek részére is elérhető legyen egy esetleges ügyvédi képviselet. Szervezetünk tagjai a jogászainkat nem csak munkahelyi problémákkal kereshetik fel, hanem polgári peres, válóperes, büntetőperes ügyek esetén, valamint más egyéni érdekek képviseletében is. Továbbá többen fejezték ki örömüket azzal kapcsolatban, miszerint a külföldön dolgozó tagjaink érdekeit is képviseljük. Azt is sokan megjegyezték, hogy szinte hihetetlen, hogy szervezetünk nemcsak egy szakágat képvisel, így szinte minden területen dolgozó munkavállaló a tagunk lehet – legyen az bolti eladó, pék, cukrász, gépkocsivezető, ápolónő, gyári munkás, stb.

Több tagunkon, munkavállalón keresztül eljutott hozzánk az a szomorú hír is,  miszerint számos munkahelyen hátrányos megkülönböztetés éri azt a munkavállalót aki valamelyik szakszervezetnek a tagja. Bizonyára mindannyian hallottunk olyan esetről is, hogy a munkaadó a munkavállaló valamely szakszervezeti tagsága miatt szüntette meg a munkaviszonyt.

Éppen ezért mi úgy döntöttünk, hogy a tagjaink részére anonimitást biztosítunk!

Ez azt jelenti, hogy a munkaadó számára, tagjaink kilétére és tagságára mindaddig nem derül fény, amíg valamilyen oknál fogva munkaügyi perre nem kerül a sor.

A NESZE megadja tagjainak a jogbiztonságot! Az élet bármely területén sokkal könnyebben elboldogulunk, ha tudjuk, hogy bármikor felhívhatjuk az ügyvédünket.  Hiszünk abban, hogy a jognak mindenki számára elérhetőnek kell lennie, azt kell a jognak szolgálnia, akit valóban megillet!