fbpx

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Ön 2017. augusztusi egyik sajtótájékoztatóján az alábbi kijelentést tette :

„Szabotázs

„…Videofelvétel is van arról, hogy valaki manipulálta a vészféket, pont addig húzza meg, hogy ne álljon meg a szerelvény, de az ajtónyitásokat már befolyásolja – mondta a főpolgármester, aki szerint a hiba túl gyakran ismétlődik, túl könnyen állítható elő.

Nehezen hihetőnek nevezte, hogy valakinek a zsebéből hol fakocka, kavics vagy éppen fémlap pont az ajtó vezetősínjébe essen. Ez egy olyan mechanikus hiba, amit csak szándékosan lehet „előállítani” – jegyezte meg Tarlós István.”

„Forrás: http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/fizetett-bkv-nyuzo-kiberbunozoket-sejt-a-hatterben-tarlos-85783.html

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy:

  1. A metrószerelvényeken NINCS vészfék az utastérben (pontosan azért, hogy ne lehessen működtetni pl. egy tűzeset esetén, amikor az alagútban történő megállás miatt tömeges haláleset következhet be. A vonatszemélyzetnek erre az esetre az az utasítás, hogy a legközelebbi állomásba be KELL juttatnia a szerelvényt!). Vészjelzők alkalmazása van előírva (vésztelefon, amelyen keresztül az utas tájékoztatja a járművezetőt!)
  2. „A vészféket, pont addig húzza meg, hogy ne álljon meg a szerelvény..” Nos a vészféknek pont az a lényege, hogy NEM „szakaszos működtetésű”…tehát ha „működtetik”, akkor a jármű TELJES megállását kell előidéznie. Kérjük konzultáljon vasútüzemi szakemberrel. (Ne politikussal, hanem szakemberrel.)

A szervezet reakciója megjelent az MTI – OS felületén is az alábbi linken:

http://os.mti.hu/hirek/129507/a_nemzeti_szakszervezet_kozlemenye

Az eredeti elnöki levél, mely ugyanígy tartalmazza a szakértőink álláspontját, az alábbi linkre kattintva tölthető le:

1-36-2017-NPRES Reakció Tarlós István Úr metróval kapcsolatos nyilatkozatára