fbpx

A mai naptól Az Audinál is jelen vagyunk!

Az NSZ Elnöksége, a mai napon döntött arról, hogy az Audi Hungária Motor Kft. (székhely: 9027 Győr, Kardán utca 1.), mint munkáltatói jogkör gyakorlónál, alkalmazotti jogviszonyban álló személyek foglakoztatási jogviszonyával kapcsolatos érdekeinek előmozdítása és megvédése érdekében – a „Audi Dolgozók Tagozata” elnevezéssel új tagozatot létesít. A tagozat keretein belül – az NSZ általános célmeghatározásán felül – elődlegesen az Audi Hungária Motor Kft., alkalmazotti állományú tagjainak a 2012. évi I. törvény alapján foglalkoztatási jogviszonyban lévő tagjainak a munkáltatóiknál történő képviseletét kívánja ellátni. A tagozatot létrehozó határozat az 1/1/2016/NE számon rögzítésre kerül.

AZ NSZ – AUDI DOLGOZÓK TAGOZATA

AUDI HUNGÁRIA MOTOR KFT.-NÉL FOGLAKOZTATOTT TAGJAINAK VÉDELMÉRŐL ÉS KÉPVISELETÉRŐL

Fent említett Kft., a 2012. évi I. törvény alapján és annak eleget téve foglalkoztatott tagjaik érdekeinek képviseletére létrejött az Audi dolgozók tagozata. Célja az érdekek képviselésén túl a tagok jogi érdekeinek előmozdítása és védelme. Az NSZ tisztségviselőjének feladata a tevékenységek szervezése, felügyelete, irányítása és képviselete, valamint a határozatok végrehajtása. A tagozatvezető feladatkörébe tartoznak az általa vezetett tagozat képviseletében eljárni (kivéve, ha az Alapszabály vagy a Taggyűlés másik tisztviselőt jelöl ki a feladatra); a tagozat tagjait a szükséges információkkal ellátni, az esetleges problémáikat vagy kérdéseiket az Elnökség felé továbbítani; a cégnél dolgozó többi tagot képviselni; a tagok szakszervezeti tevékenységét segíteni; további tagokat toborozni; együttműködést felügyelni a többi tagozattal. A tagdíj fizetése több módon lehetséges: történhet bérből való levonással, készpénzben, csoportos beszedési megbízással vagy átutalással minden hónap 15. napjáig. A díjat előre több hónapra vagy akár 1 évre is be lehet fizetni.

Audinál dolgozok, hogyan lehetek tag?

A tagozatba való bekerülés egyik feltétele a tagdíj fizetése. Ennek mértékét a Taggyűlés határozza meg, a pártoló tag dönthet nagyobb összegű tagdíj fizetéséről, beléphet az NSZ más tagozatába és az esetlegesen felmerülő plusz tagdíj fizetése után annak szolgáltatásait is igénybe veheti. A befolyt összeget az NSZ Elnöksége az éves központi tervek megvalósítására, a további tagdíjakat elsősorban a minél magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtására fordítja.