fbpx

 

 

 

 

 

Nemzeti Szakszervezet Elnökségének

2016/2. számú nyilatkozata

 

 

Szervezetünk elhatárolódik minden, olyan szerveződéstől és szövetségtől, amely pártpolitikai célokkal azonosul, vagy azok ellen szervezkedik.

Nem veszünk részt és elhatárolódunk minden olyanfajta mozgalomtól, szövetségtől vagy jogi személytől illetve természetes személytől, amely pártpolitikai indíttatású rendezvényt, vagy megmozdulást hirdet meg, vagy szervez.

Szervezetünk alapszabálya világosan rendelkezik arról, hogy mik a céljaink. Ezen kitűzött célok kizárják azt, hogy teret adjunk, vagy részt vegyünk egy olyan rendezvényen, amire akárcsak a pártpolitika árnyéka (legyen az bármilyen színű, vagy oldali) rávetül. Ezért a Nemzeti Szakszervezet, bár megértjük a pedagógusok és a nővérek elégedetlenségét, nem vett részt a 2016.02.13.-án tartandó megmozduláson.

Szervezetünk határozottan vallja, hogy az ágazatok érdekeit szakmai alapokon kell egyeztetni és megvitatni, de azt csak objektívan, valós információk alapján lehet észérvek és ellenérvek felvonultatása mellett. Amennyiben egy ágazat gondjainak megoldásáról, dolgozók fizetésének és körülményeinek javításáról van szó, akkor szervezetünk szívesen együttműködik és segít szakmai tapasztalatával más szervezeteknek, vagy szerveződéseknek.

Ellenben mi szakszervezetként csak olyan megmozduláshoz tudunk csatlakozni, melynek céljai tiszták, érthetőek, viszonyai átláthatóak mindenki számára.

Nekünk a szakmákat, emberek és családok munkahelyét, bérét és gyermekeink jövőjét kell megvédenünk, éppen ezért határoztuk el a legszélesebb demokratizmuson alapuló, anonimitást elősegítő szervezet létrehozását.

A Nemzeti Szakszervezet Alapszabálya pedig rendelkezik a szervezet céljairól, melyek a következők:

     a hivatásos valamint a közszolgálati és a magánszférában foglalkoztatott magyar, valamint az uniós polgárok munkaviszonnyal kapcsolatos képviselete, érdekeinek előmozdítása, egyéni és kollektív védelme,

      a munkaviszonnyal nem rendelkező tagjainak képviselete és érdekeinek védelme,

     munkaviszonynak nem minősülő egyéb jogviszonyban álló tagjainak képviselete és érdekeinek védelme,

     a foglalkoztatás és a munkahelyteremtés elősegítése,

     az NSZ és a tagság érdekeit képviselő és előmozdító tudományos tevékenység fenntartása és fejlesztése,

     belső, valamint külső oktatási rendszer fejlesztése és kialakítása.

 Végső célja a tagság érdekében létrehozott – Uniós és nemzeti szintű összefogáson alapuló – szociális biztonsági védőháló kialakítása, fejlesztése és fenntartása.

 A fent leírtak tükrében pedig nem tűrjük el, és kikérjük magunknak, hogy bármilyen média, vagy közösségi oldal felületén a továbbiakban is akár csak felvetődjön, hogy a szervezet milyen pártpolitikai színű, vagy beállítottságú.

Szakmai érdekképviselet vagyunk és ennek megfelelően szolgáljuk ki és védjük meg tagságunkat.

 

Kérjük a fenti nyilatkozat tudomásul vételét.

 

Budapest, 2016. február 16.

Nemzeti Szakszervezet

Elnöksége