fbpx

Kedves Tagtársak, Olvasóink!

Lezárult anonim közvélemény kutatásunk, amelynek eredményeként levélben fordultunk Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz, amelyben a többségi szavazat alapján azt kértük, fontolja meg a Független Professzionális Határőrség felállítását.

Alábbiakban olvasható a levél teljes szövege:

Szám: 1/17/2015/NPRES

Pintér Sándor

belügyminiszter

Belügyminisztérium

Budapest

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Levelemet közérdekből írom Önnek. Az elmúlt időben aggasztó méreteket öltött az illegális migránsok bevándorlása az ország területére. Ez hatalmas terhet ró az országra és lakosságára, a magyar munkavállalókra.

Tagjaink jelezték elnökségünk számára, hogy tegyünk javaslatot az új professzionális, önálló Nemzeti Határőrség megalakítására. Ezt legtöbben azzal indokolták, hogy a határőrség és rendőrség egykori integrációjakor több ezer határőr szerelt le, mert nem rendőrként, hanem határőrként kívánták országunknak, nemzetünknek tett esküjüket teljesíteni.

Mivel a migráció mértéke hatalmas méreteket öltött a rendőrség személyi állományával nem tartóztatható fel az áradat. Közvélemény kutatásunk azt mutatja, ha létrejönne a nemzeti konszenzus a Határőrség felállítására nagy létszámban jelentkeznének a fiatalon kényszerűségből leszerelt hajdani határőrök, s a határ őrizetére visszatérnének az egykoron a határ őrizetét professzionálisan ellátó szakemberek.

Tisztelettel kérem belügyminiszter úr érdemi vizsgálatát eme tárgykörben. Szervezetünk a határőrség felállításával kapcsolatos közvélemény kutatás és konzultáció alapján népszavazási kezdeményezést kíván benyújtani hivatalos formában a választási irodához.

 

Budapest, 2015. augusztus 25.

Válaszukat várva, tisztelettel:

Bajzik Tamás

Nemzeti Szakszervezet

Elnök