fbpx

Tisztelt Tagtársak és Olvasóink!
Az alábbiakban olvashatják szakszervezetünk Elnökségének reakcióját a Magyar Posta Zrt. nyilatkozatára. A Magyar Posta Zrt. nyilatkozatának egyik eredeti példányát közleményünk alatt olvahatják.

 

 

 

NESZE Elnöksége

2015/1. számú nyilatkozata

 

                                                                                                       

A Magyar Posta Zrt. a dolgozók kézről-kézre adott, Melódia című kiadványra faliújságján reagált. A Nemzeti Szakszervezet dolgozóknak szóló újságjában közöltekkel finoman szólva egyet nem értését fejezte ki. Válaszunkat az alábbiakban közöljük. Úgy véljük, kollegiálisabb lett volna, ha hivatalosan reagál a menedzsment.

 

1.      A Magyar Posta Zrt.2015.08.13-án megjelent közleményében azt állítja, nem áll harcban szakszervezetünkkel, nem akadályozza az érdekvédelmi munkát. Ezzel szemben az a valóság, hogy 2014. November 14-e óta nem fogadja el szakszervezetünk létét, újabb ás újabb jogszerűtlen támadásokat intéz ellenünk.

 

2.      A Magyar Posta Zrt. szerint csak a törvényt követi, amikor a tagság igazolását kéri (munkáltatói igazolással) és ezzel nem a Tagok nevére kíváncsi. Önmagának mond ellent, ugyanis a közjegyző asszonnyal történt többszöri egyeztetés után sem követi a törvény szavát, s erre a tényre, a törvénysértésre figyelmeztette is a közjegyző a vállalatot.

 

3.      Nem kívánunk vitatkozni a Magyar Posta Zrt. állításával, mely szerint: „egyformán jár el a szakszervezetekkel”. Ezt szívből sajnáljuk.

 

4.      A 2015. augusztus 8-án küldött, a hőségriadóval kapcsolatos dolgozói munkavédelmi panaszunkra adott válasza nem tér el „panaszok eljárás rendje alapján” a szokványostól – írják. Eszerint mindent rendben találtak.

Ezt is szívből sajnáljuk, hiszen a dolgozók egyöntetű tapasztalatai alapján, nem volt megfelelő hűtő kapacitás, és csak meleg vizet ihattak a kánikulában. Még a szóda automatát is elvitték a tartózkodóból….

 

Budapest, 2015. augusztus 18.

 

Nemzeti Szakszervezet

Elnöksége