fbpx

A budapesti osztrák nagykövetségen átadtuk a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. munkáltatójának jogsértő magatartását elítélő, tiltakozó levelünket Johannes Leibetseder Követ-tanácsosnak. A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezetét (MCDSz) Járási Tamás elnök és a jogsérmet elszenvedő helyi szakszervezeti tisztségviselő, Benkó László képviselte. Az átadáson megjelent a szövetséges társ érdekképviselet, a Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért (NESZE) tagságának szolidaritását kifejezve Bajzik Tamás elnök

 

Mint ismeretes a Magyarországon működő gépjármű-logisztikai feladatok ellátásával foglalkozó kft-nél a Nagykövetség közbenjárását kérte a két szakszervezet annak érdekében, hogy a hazai leányvállalatnál is biztosítsák a munkavállalók alapvető jogait. A megbeszélésen kifejtettük, hogy tűrhetetlen felháborító a szakszervezet tisztségviselőjének elbocsájtása és a gépkocsivezetői kollektíva megfélemlítése.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy az MCDSz a munkabékében érdekelt, ezért továbbra is nyitott a bérrendszerrel kapcsolatos anomáliák párbeszéd útján történő békés rendezésére.

Johannes Leibetseder Követ-tanácsos Úr a levelünket átvette és arról tájékoztatott bennünket, hogy az abban foglaltakkal kapcsolatban tájékozatja szervezeteinket, továbbá ismertetette, hogy a Nagykövetség megkeresésünk okán felvette a kapcsolatot a magyarországi Hödlmayr cég vezetőivel, és személyesen Iván György ügyvezető igazgató tett ígéretet arra, hogy a cégvezetés kész tárgyalásokat folytatni a bérezésről.

A megbeszélésen Johannes Leibetseder Követ-tanácsos Úr kifejtette, hogy a rendelkezésre álló jogi lehetőségei alapján kizárólag közvetíteni tud az egyeztetések létrejöttének érdekében, ezen felül pedig azt javasolta, hogy minden törvénysértő állapot és munkáltatói magatartás ellen jogi úton lépjünk fel.

Johannes Leibetseder Úr tanácsát is megfogadva a folyamatban lévő perektől nem áll módunkban elállni, mindezek ellenére azok peren kívüli, párbeszéd útján történő lezárására az MCDSz továbbra is nyitott.

A munkabéke helyreállítása érdekében megbeszélést kezdeményezünk a munkáltatóval. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a munkáltató a továbbiakban sem hagy fel a jogtipró magatartásával, a legkövetkezetesebb és leghatározottabb módon a jövőben is fel fogunk lépni.

 

Budapest, 2015. május 22.

Járási Tamás                                                                                                                              Bajzik Tamás

  az MCDSz elnöke                                                                                                                       a NESZE elnöke