fbpx

Postás dolgozóink, azzal a keresték meg érdekképviseleti szervezetünket, hogy a rakodási pótlékukat megszüntette a Magyar Posta Zrt.

Mint kiderült, csak akkor tudunk segíteni, ha postás szakszervezetek csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, ugyanis a kollektív szerződés módosításakor a reprezentatív szakszervezetek szentesítették a pótlék megszüntetését: aláírták a rakodási pótlékot megtorpedózó változatot. Átírták a rakodást. Anyagmozgatásért nem jár a pótlék.

Idézzük:

„A járatos vagy járatkísérő nélkül közlekedő járatokon (kivéve a csomagkézbesítési tevékenységgel érintett időtartamot, vagy konténeres szállítást végző járatok teljes tevékenységét) a gépjárművezető I-II-t , a ténylegesen rakodással töltött időre – a járatjelző és menetlevél összevetése alapján – óránként 315,-Ft rakodási pótlék illeti meg. Konténeres szállítás esetén a gépjárművezető I-II-t csak az átrakóponti kezelés időtartamára illeti meg rakodási pótlék, erre az időtartamra is azonban csak akkor, ha az átrakóponton rakodó személyzet nem működik közre a kezelésben.”

Tehát rakodási pótlék csak a kollektív szerződés módosításával hozható vissza.