fbpx

2015. január 27-én az NSZ Tudományos Tanácsának szervezésében Németi Lajos az Iparosok Budapesti Szövetsége elnöke és Mihalcsikné Murányi Magdolna a Budapest Főváros Erzsébet- és Terézvárosi  Ipartestület Elnök asszonya védnökletével – az Ipartestület VII. kerület Erzsébet körúti konferenciatermében – megrendezésre kerül a Nemzeti Szakszervezet I. szakmai konferenciája.

A konferencia programja keretében Sulyok Róbert – közgazdász és könyvvizsgáló – kifejtette a 2015. évi fontosabb adóváltozásokat, és a vállalkozásokat érintő fontosabb szabályokat. Dr. Szendrői Lajos ügyvéd a kivállalkozások munkajogi problémáiról tartott előadást, amelyet Dr. Frigyer Lászlónak – az NSZ Tudományos Tanácsa Elnökének – a munkaszerződések módosításáról szóló felszólalása követett. A konferencia keretében bemutatásra kerültek az adatvédelemről szóló általános rendelkezések is, valamint Dr. Kudron-Tonigold Nándor Antóniusz – az NSZ jogi ügyvivője – előadása keretében kifejtésre kerültek az Mt. határidők számításáról szóló rendelkezései is.

A záróbeszédében Bajzik Tamás Elnök Úr összegezte, hogy a konferencia – a megjelent vendégek tájékoztatása szerint is – elérte a célját. Megállapította, hogy a szervezés, az előadók szakmai felkészültsége, valamint az előadások színvonala mára egyértelművé tette, hogy a Tudományos Tanács alkalmas arra az újszerű feladatra, amelyet a szakszervezeti képviselet fejlesztése érdekében felvállalt. Ennek elismeréseképpen dicsérő okleveleket adományozott a konferencia védnökeinek és a színvonalas előadóknak.

Az Elnök Úr kifejtette továbbá, hogy a Nemzeti Szakszervezet célja – egy olyan hagyományteremtő jellegű – a munkavállalók és a munkáltatók közös érdekeit elősegítő konferenciasorozat elindítása, ahol tudományos igénnyel kerülnek feldolgozásra a – tagság és a partnerek érdeklődési körének megfelelő – kiemelt jelentőségű jogi és szakmai problémák.

Készítette: Nemzeti Szakszervezet csapata