fbpx

hvg.hu

2014. ÁPRILIS 7., 17.04

Az amerikai Maine állam South Portland nevű városában múlt csütörtökön egy bankautomata véletlenül 37 ezer dollárt dobott ki egy pénzfelvételnél. A furcsa működésre egy pénzt felvenni akaró nő figyelt fel, akinek szemet szúrt, hogy egy hajléktalan túl sokáig szöszmötöl az ATM-nél.

Egy amerikai hajléktalan a múlt héten egy darabig minden bizonnyal azt gondolhatta, hogy megfogta az isten lábát, amikor egy hibás bankautomata 37 ezer dollárt (körülbelül 8,1 millió forint) dobott ki, amikor ő mindössze 140 dollárt akart felvenni egy ATM-ből – írja a Business Insider. A hajléktalan Maine állam South Portland városában próbált pénzhez jutni a bankautomatából, amikor hirtelen már a várt összegnél sokkal többet kezdett kipengetni az ATM.

A hibás működésre úgy derült fény, hogy egy az ATM-nél sorban álló nő kihívta a rendőröket, mivel furcsállta, hogy milyen sokáig tartózkodik az ATM-nél a hajléktalan. Mint később kiderült, a hajléktalan a pénzt egy szatyorba igyekezett belegyömöszölni.

A rendőrség ugyanakkor nem indított semmilyen eljárást, mivel a férfi visszaadta a véletlenül szerzett pénzt, a bank közlése szerint pedig egyik ügyfél számláját sem érintette a hatalmas pénzkivétel. A város járókelői közül volt olyan, aki úgy reagált, hogy örül annak, hogy nem indítottak eljárást a férfi ellen, mivel az ATM-mel, úgy fest, csak pénzbedobós automataként játszott.