fbpx

Minden önkéntesre szükség van!

A helyzet egyre kritikusabb. Kérünk mindenkit, hogy aki teheti, vegyen részt a védekezésben!

Képeinken látható a jelenlegi helyzet. A homokzsák gátak alól szivárog a víz, több helyen buzgárok alakultak ki amik nehezítik, lassítják  a munkálatokat. A vízszint gyorsan nő, már kevesebb mint 30 cm kell ahhoz, hogy átfolyjon a homokgátakon. A Duna vízszintjének várható tetőzését szakemberek vasárnapról hétfőre tolták ki, így számítani lehet a magasabb vízszintre. Egyre több emberre van szükség, hogy megakadályozzák a vízáttörést.

A Dagály strandnál lévő katasztrófavédelmi szakembrektől tudtuk meg, hogy 24/7-ben, azaz folyamatosan kint vannak a helyszínen, váltás, megállás nélkül dolgoznak már több napja.

Aki tud jöjjön segíteni! Kérünk mindenkit, hogy akik részt kívánnak venni az árvízi védekezésben, mindenképp tartsák be a katasztrófavédelem és a helyi biztonsági erők figyelmeztetéseit, utasításait! Képeinken szereplő emberek nem csak Budapesti lakosok, hanem az ország más területéről érkezettek is, akik meghallva a felhívásokat, segíteni jöttek, van aki az ország távoli pontjáról érkezett biciklivel;de találkoztunk erdélyből érkezett önkéntesekkel is. Köszönjük nekik is!